Maaat

Jag tänker inte på mycket annat än vad vi ska äta idag, imorgon och dagarna framöver. fast det tänker jag inte bara på idag, utan varje dag. Får inte mycket hjälp med tänkandet av Johan. Han verkar inte förstå att man man måste tänka för att kunna skriva nota för att kunna handla för att kunna handla mat och slutligen äta maten.

Tittar runt en hel del på olika recept. Nu har jag hittat två som jag gillar. Okej, det är inte mat den här gången! En rabarberpaj och en "sommarbakelse". Måste göra detta någon dag framöver!!

RECEPTET KOMMER FRÅN Bara Saras blogg på ICA.SE
små läckra sommarbakelser.
Detta behövs till ungefär 25-30 stycken
100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Vispa smör, socker och sirap fluffigt
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat och rör ner det i smörsmeten
3. Ta smetbitar och lägg i små kakformar


4. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, låt svalna

Dessa knäckiga kakor kan man naturligtvis äta som de är men de blev ännu godare med en liten klick grädde och en jordgubbe på toppen. En fantastiskt sommarbakelse.



RECEPTET KOMMER FRÅN Bara Saras blogg på ICA.SE
8 portioner:

ca 500 gram rabarber
1 msk potatismjöl
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl sirap
150 gram smält smör
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver 
1/2 dl mjölk

1. Skala och rensa rabarbern, dela dem i bitar, lägg i en ugnsform och häll över potatismjölet
2.  Smält smöret i en gryta, ta av från plattan och blanda i resten av ingredienserna
3. Häll smeten över rabarbern och baka i ung på 175 grader i ca 30-40 minuter. Pajen ska ha en fin gyllenbrun färg




La mest in recepten för min egen skull. Så jag vet vart jag ska leta när jag ska göra någon av dessa läckra saker! MUMS



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0